Droogijsstralen

Droogijsstralen, ook wel bekend als ijsstralen, is een snelle en milieuvriendelijke reinigingsmethode. 

Bij deze techniek stralen we droogijskorrels onder hoge druk, met behulp van perslucht tegen het oppervlak. De droogijskorrels sublimeren direct bij impact, wat betekent dat ze overgaan van vaste toestand naar gasvormige toestand. Dit zorgt ervoor dat de vervuiling loskomt van de ondergrond. 

Het grote voordeel van deze techniek is dat het een zachte reinigingsmethode is, waardoor de ondergrond niet beschadigt.

Bent u op zoek naar een partij die bij u op locatie iets kan droogijsstralen? Neem dan contact met ons op!

compressor tbv droogijsstralen op locatie

Wat is droogijsstralen?

Droogijs is een vaste vorm van CO2 in de vorm van korrels. Door deze korrels onder hoge druk op het te reinigen oppervlak te “schieten”, ontstaat er een verschil in temperatuur (thermische shock), waardoor vervuiling loslaat.

Het verschil met bijvoorbeeld zandstralen is dat het niet schurend of bijtend is, waardoor het  oppervlak niet beschadigt. Bovendien vervliegt droogijs tijdens gebruik en laat het na het reinigen dus geen residu achter. Hierdoor is het geschikt voor het reinigen van gevoelige oppervlakken, elektrische componenten en machines.

Droogijsstralen zetten we in voor industriële reiniging, onderhoud van machines, verwijdering van verf en coatings, brand- en roetreiniging, en nog veel meer. 

Droogijsstralen is uiteraard mogelijk in onze werkplaats in Lage Zwaluwe, maar ook bij u op locatie; daarvoor gebruikt CMB Allround BV een speciale compressor .

De voordelen van droogijsstralen

Geen beschadigingen

Geen residu

Geschikt voor gevoelige oppervlakken

Bekijk in deze video hoe het werkt

Direct contact

U kunt vrijblijvend contact met ons opnemen voor meer informatie over onze diensten.

Wij zijn bereikbaar van maandag tot en met vrijdag van 08:00 tot 17:00 uur.

Stuur ons vrijblijvend een bericht. Ons streven is om binnen 24 uur te reageren.
× Hoe kunnen wij u helpen?